Veelgestelde vragen

 

U heeft ongetwijfeld vragen over financial leasing. Bekijk dan onderstaand de antwoorden op de meest gestelde vragen over Lease Service Nederland, wellicht is uw vraag reeds eerder gesteld. Mocht uw vraag er niet bij staan neem dan gerust contact met ons op.

 

Kan ik als particulier gebruik maken van Lease Service Nederland?

Ja, wij bedienen zowel de particulier als ook de zakelijke markt.


Welke informatie hebben jullie nodig?

Afhankelijk van het onderpand en aanbetaling kan dit verschillen. Bij een particuliere aanvraag zijn wij naast uw NAW-gegevens (ook van uw partner) uw inkomensgegevens (laatste salarisstrook), netto-woonlasten bij koopwoning, huur- en huurtoeslag bij huurwoning en een kopie van het bankafschrift waarop deze inkomsten en uitgaven worden bij- en afgeschreven. Voor de zakelijke markt hebben wij voor een snelle acceptatie recente complete jaarcijfers (afgelopen twee jaar) van uw bedrijf nodig en een uittreksel van uw inschrijving bij de Kamer van Koophandel.


Kan ik als startende ondernemer ook een financial lease overeenkomst aanvragen?

Ja, bij startende ondernemers (korter dan 2 jaar) vragen wij een minimale aanbetaling van 20% van de aanschafprijs excl. BTW. Daarnaast moet de investering in verhouding staan met uw (toekomstige) resultaat.


Is verzekering, onderhoud en wegenbelasting inbegrepen bij een financial lease overeenkomst?

Nee, een financial lease is exclusief verzekering, onderhoud en wegenbelasting. Financial lease is de meest transparante lease vorm.


Ben ik eigenaar?

U bent economisch eigenaar van de auto. De auto wordt door de leverancier aan u gefactureerd en het kenteken wordt op uw naam gezet. De leasemaatschappij blijft gedurende de financial lease overeenkomst wel juridisch eigenaar van de auto.


Wat zijn de voordelen van financial lease t.o.v. operationele lease?

U bent economisch eigenaar, de auto staat op uw naam, u behoudt uw mogelijke investeringsaftrek (bij ondernemerschap) en u heeft het fiscale eigendom. De BTW van de aanschafwaarde kunt u direct terugvorderen bij de eerst volgende aangifte omzetbelasting. Lease Service Nederland is transparant, u weet exact waar u voor betaalt en staat niet voor verrassingen zoals kilometer naheffingen. Daarnaast is lease Service Nederland veel flexibeler, u kunt zelf een eigen inbreng (aanbetaling/inruil) doen en is voordeliger bij tussentijdse afkoop of verkoop. Na de leaseperiode bent u volledig eigenaar.


Wat is een slottermijn?

De slottermijn is het bedrag dat nog open staat aan het einde van de looptijd van uw contract. Over dit bedrag betaalt u tijdens de looptijd geen aflossing. U betaalt de slottermijn samen met uw laatste maandtermijn en u kunt deze bij het afsluiten van de financial lease naar wens aanpassen. De slottermijn moet in verhouding staan met de economische restwaarde na afloop van het leasecontract.


Waarom financieren jullie 100% van de aanschafwaarde exclusief btw?

Omdat bij Lease Service Nederland of via de dealer de auto aan de onderneming wordt gefactureerd kunt u direct de BTW bij uw eerste aangifte terugvorderen. U betaalt de BTW dus voor, net zoals bij de rest van uw zakelijke uitgaven.


Kan ik over het maandelijkse leasebedrag ook BTW terugvorderen?

Nee, omdat u bij aanschaf van de auto het volledige BTW bedrag over de investering kunt terugvorderen kunt u niet nogmaals het BTW bedrag over de aflossing terugvorderen. Uw maandelijkse leasebedrag is dus BTW vrij.


Staan de maandelijkse termijnen vast?

Ja, deze kunnen tussentijds niet wijzigen.


Kan ik een financial lease overeenkomst afsluiten met een negatieve BKR codering?

Voor eigenaren van eenmanszaken of VOF ’s en particulieren met een lopende achterstandscodering hebben wij mogelijkheden echter zijn deze wel beperkt.


Wat gebeurt er aan het einde van het contract?

Bij een financial lease overeenkomst is de auto na betaling van het laatste leasetermijn (en na betaling van uw eventuele slottermijn) volledig uw eigendom.


Wat zijn de voordelen van een financial lease overeenkomst?
  • Investeren zonder liquiditeitsverlies;
  • 100% leasing van de (bedrijfs)auto, zowel nieuw als gebruikt;
  • Fiscaal voordeel: rente- en investeringsaftrek mogelijk;
  • Recht op terugvordering van de BTW over de aanschafprijs;
  • U bent economisch eigenaar, de auto staat op uw balans;
  • Transparant; afschrijving, rente, looptijd en vaste leasetermijnen zonder (km)beperkingen;
  • Looptijd zelf te bepalen;
  • Laag leasetermijn mogelijk door gebruik van zelf te bepalen slottermijn.
  • RUIMTE OM TE ONDERNEMEN!

Heeft u toch nog een vraag ? Neem contact met ons op!